WAT WORDT JE VOLGENDE STAP?

Je bent jong en staat aan het begin van je leven. Er staan een aantal belangrijke keuzes voor je neus. Keuzes die impact zullen hebben op de rest van je leven. Hoe zorg je dan dat je de juiste keuze maakt?

Want wat ga je studeren? En ga je na je studie gelijk werken? Of doe je nog een (vervolg)opleiding? Of kies je voor een tussenjaar? Wat past bij je? Wat kun je? En wat wil je eigenlijk? 

Er zijn zo overwhelmingly veel opties dat je het overzicht verliest. En nu?

"Ik had het gevoel in een soort van zwart gat te vallen.."

Ik was klaar met m'n studie en had het gevoel in een soort van zwart gat te vallen. Geen idee wat ik zou gaan doen. Ik wilde eigenlijk nog niet gaan werken, maar voor reizen had ik geen geld. Nicky heeft me geholpen om een plan te maken, waardoor ik nu als freelancer kan werken en mijn netwerk uitbreid, terwijl ik door Europa reis.
testimonial-lianne
Lianne (26)
Freelance Copywriter & Vertaler

"Ik vond het mega moeilijk om te weten wat nou echt iets voor mij was"

Nicky heeft me zo goed geholpen bij het maken van mijn studiekeuze!! Ik vond het mega moeilijk om te weten wat nou echt iets voor mij was, maar Nicky hielp me om een overzicht te krijgen en uit te pluizen wat bij mij past, waardoor het een stuk makkelijker werd om te kiezen. Super blij mee! Geen slapeloze nachten meer gelukkig, maar zin om te beginnen! Thanks Nicky!!
coaching-testimonial
Maartje (19)
Studente Psychologie

Wat kan ik voor jou betekenen?

Waar ik je mee kan helpen

  • In korte tijd afrekenen met twijfels, onzekerheid en zorgen en die vervangen door zekerheid, zelfvertrouwen en passie voor wat je doet.
  • Jouw unieke kennis, talenten en kwaliteiten in kaart brengen en je helpen vormgeven hoe jij van onschatbare waarde bent voor een toekomstige werkgever of klant.
  • Uitvinden welk carrièrepad het best past bij wie jij bent, zodat je bewust en helder onderbouwde keuzes kunt maken waar je met het volste vertrouwen voor kunt gaan.
  • Afkomen van die overal in terugkomende FOMO-stress, dat opgejaagde gevoel ergens te laat mee te zijn of een belangrijke kans te missen en in plaats daarvan de regie over je leven terug te pakken en het gevoel te krijgen weer zelf aan het roer te staan.
  • Afrekenen met het belemmerende gevoel niet goed genoeg te zijn, dingen niet te kunnen of te hebben verdient en überhaupt nooit aan je doelen toekomen omdat je bang bent dat je het toch gaat verpesten, door ze op een snelle en effectieve manier op te ruimen en te vervangen door dat wat jij nodig hebt om je doelen met succes te bereiken.

onderwerpen waar ik veel mee werk

Je hoeft maar even door je Instagram feed te scrollen of je wordt al overspoeld door prachtige plaatjes, fantastische vakanties naar verre oorden, de meest picture perfect relaties of de booming successen van je leeftijdsgenoten. Wat doe ik verkeerd dat ik dat allemaal niet heb? denk je. Wat is er mis met mij? 

In onze huidige social media maatschappij vergelijken we onszelf constant met anderen. Dat zorgt ervoor dat er een immense druk op onze schouders ligt om ook succesvol te worden, in welk deel van ons leven dan ook. Gezonde ambitie is goed, maar het constante streven naar altijd maar meer moeten en beter zijn kan funest zijn voor je geluk. Misschien als ik wat dunner/voller/langer/slimmer etc. zou zijn dan zou ik dat ook kunnen hebben. Zijn voorwaarden die ik vaak voorbij hoor komen.

Tegenwoordig is er keuze uit duizenden studies, waarbij er elk jaar ook nog weer eens zoveel nieuwe bijkomen. Hoe zorg je er nou voor dat je uit dat enorme aanbod de goede kiest?

Het is niet voor niets dat één derde van de eerstejaars HBO studenten al in het eerste jaar stopt of van studie wisselt. Dat is zonde van je tijd én geld. Het is daarom van groot belang om een bewuste en goed onderbouwde studiekeuze te maken. Een die past bij wie jij diep van binnen bent, waarbij je je niet laat (af)leiden door wat jijzelf en anderen van jou verwachten.

Ik help jongvolwassenen graag om vanuit wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen een overzicht te maken en op basis daarvan de perfecte studie-match te vinden. Zodat ze vol vertrouwen en zonder keuzestress aan hun opleiding kunnen beginnen.

Het welbekende dilemma: je bent afgestudeerd, en nu?! Ga je doorstuderen, begin je direct met werken, of wil je liever even een tussenjaar nemen om te reizen en wat van de wereld te zien? Een lastige keuze waarbij veel komt kijken. 

Ik help veel twintigers die voor dit dilemma staan om duidelijkheid te krijgen en hun opties uit te werken, zodat ze in elk scenario weten wat ze te wachten staat en zich daarop kunnen voorbereiden. Zo creëer je een stevige basis voor een nieuwe fase van je leven en kun je alles eruit halen wat erin zit.

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, de millennial generatie is de generatie van het job-hoppen. Vijfentwintig jaar bij hetzelfde bedrijf werken bestaat niet meer, we willen het liefst elke twee jaar een nieuwe baan, werken keihard en willen zoveel mogelijk ervaring opdoen. 

Maar hoe kies je een baan die bij jou past en je carrièreambities ondersteunt? En is het doel waarmee je je carrière begonnen bent nog steeds relevant? Wat zijn je ontwikkeldoelen voor je volgende baan? Wat wil je wel en wat ook absoluut niet meer? Stuk voor stuk belangrijke vragen om te tackelen voor je ook maar begint met solliciteren. Ik help Young Professionals graag om hierin te duiken en een vliegende start te maken in het opbouwen van hun droomcarrière.

Welk carrièrepad ambieer je? Wat wil je graag leren? Waarin wil je je nog ontwikkelen? 

Een nieuwe term waarmee je tegenwoordig wordt doodgegooid is de ‘Quarter-life crisis’. De identiteitscrisis die je ergens rond je mid-twintigste tegenkomt 

Tegenwoordig wordt er naast een mid-life crisis ook gesproken van een quarter-life crisis voor twintigers. Het moment waar je misschien wel de belangrijkste keuzes van je leven moet maken die een grote impact zullen hebben op de rest van je leven. Hoe zorg je dat je de juiste keuzes maakt?die je ergens 

We hebben er allemaal wel eens last van: onzekerheid, twijfels en zorgen over je toekomst. Helemaal als jongvolwassene, waar je in een cruciale levensfase zit waar je achter elkaar door belangrijke keuzes moet maken die een grote impact zullen hebben op de rest van je leven. Maar hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt? 

Dat kan nogal wat stress met zich mee brengen. En dat is helemaal oké, zolang je uiteindelijk maar wel een knoop doorhakt. Voor sommigen is die keuze zó lastig, dat ze er alleen niet uit komen en een steuntje in de rug nodig hebben. In zo’n geval help ik graag mee om duidelijkheid te krijgen en vind ik het heerlijk om samen uit te pluizen wat voor jou de beste weg is.

Veel jongeren kiezen maar wat of volgen de weg die hun ouders van ze verwacht, wat later iets blijkt te zijn dat eigenlijk totaal niet bij ze past. Geen wonder dus dat 30% van de HBO-studenten in hun eerste jaar al wisselt van studie of zelfs helemaal stopt. Dat is ontzettend zonde. En dan zijn er ook nog de strebers die kosten wat kost niet willen opgeven en blijven doorgaan, ook al voelen ze diep van binnen dat dit het niet voor ze is. Die gaan zo ver over hun grenzen dat ze op jonge leeftijd al tegen een burn-out aanlopen.

Hoe werkt het?

Gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek

Of je nu al weet of coaching wat voor jou is of niet, je kunt altijd beginnen met een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierin kun je al je vragen stellen, kijken we of wij een goede match zijn en gaan we dieper in op waar jij graag aan zou willen werken. We stellen vervolgens jouw coachdoelstelling op, dat wat jij wilt bereiken door middel van coaching. Ik geef je daarbij een advies over de te ondernemen stappen om daar te komen en doe je een persoonlijk aanbod voor wat in jouw situatie het beste zou passen. 

De coaching die ik aanbied is altijd op maat en aangepast aan jouw behoeften. Geen enkel coachtraject dat ik doe is daarom hetzelfde. Het kennismakingsgesprek is dan ook van groot belang om een goede basis te leggen voor een succesvol coachingtraject.

Het kennismakingsgesprek kan online via Zoom of offline op locatie plaatsvinden.

Online of op locatie

Het kennismakingsgesprek en de coachgesprekken kunnen zowel online via Zoom als op locatie worden uitgevoerd, afhankelijk van je locatie. Je kunt naar mij toekomen op een afgesproken locatie in de omgeving van Utrecht, of ik kan naar jou toekomen (hierbij wordt een reistoeslag in rekening gebracht). Ik werk meestal op externe locaties, zoals in een café of tijdens een wandeling door de natuur.

Op de manier die bij jou past

Omdat dit het meest persoonlijke proces is dat er is, pas ik de werkvorm aan op jouw persoonlijke behoeften. Misschien ga je super lekker op schrijfoefeningen doen, of ben je liever actief bezig. Sommige mensen leren het best als ze nieuwe theorieën lezen, anderen juist als ze het zien. Wat voor jou het best werkt neem ik mee in de vormgeving van het coachtraject, zodat het precies aansluit bij hoe jij het liefst werkt en leert.

Op maat voor jouw behoeften

Jij bent de leidende factor van het coachtraject, daarom wordt het proces gevormd naar wat op dat moment jouw behoeften zijn. Op elk moment tijdens het traject kunnen we dingen aanpassen, toevoegen of inlassen naar wat nodig is. Door het traject zo flexibel te houden kun je er het maximale uithalen.

coaching-doelen

Resultaten & voordelen
van coaching

Duidelijkheid

Krijg duidelijkheid in je huidige situatie door het overzicht terug te krijgen in wat belangrijk voor je is. Zo wordt het een stuk makkelijker om keuzes te maken en weet je weer waar je aan toe bent en wat je te doen staat.

Zekerheid en zelfvertrouwen

Reken af met onzekerheid, twijfels het gevoel hebben geleefd te worden. Neem de regie over je leven terug en en kies vol vertrouwen voor jouw volgende stap

Persoonlijk Inzicht

Eén van de meest leerzame dingen in het leven is het kennen en begrijpen van jezelf en het leren van de lessen van de de dingen die je meemaakt en voelt. Dit legt de stevige basis waar je voor de rest van je leven profijt van zult hebben.

Vorm jouw Persoonlijke Missie

Doelen hebben is één ding, maar weet je ook wat de waarom erachter is? Vorm jouw persoonlijke missie, de blauwdruk van wat voor jou belangrijk is en wat betekenis geeft aan wat je doet. Zo weet je bij elke nieuwe stap, uitdaging of keuze welke weg voor jou het beste is, zolang die bijdraagt aan jouw persoonlijke missie.

Coaching op maat

1-op-1 Coaching

Als je de grootste stappen wil maken en dieper in wilt gaan op je huidige situatie en plannen voor de toekomst

Groepscoaching

Samen sta je sterker. Groepscoaching over bepaalde onderwerpen en Mastermind groepen om te sparren en elkaar te ondersteunen in een proces.