Over Nicky

Nicky Vonk is Life- en Careercoach voor jongeren en jongvolwassenen en biedt persoonlijke begeleiding in vraagstukken als Welke carrière past het best bij mij? Hoe kom ik af van mijn onzekerheid en het constante zorgen maken? of Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik eigenlijk?

Als mede-millennial gebruikt zij haar kennis en eigen ervaringen om jongvolwassenen te helpen hun weg door het leven te vinden en duidelijkheid te krijgen in hun situatie.

Nicky biedt coaching 1-op-1 en in groepstrajecten, dat zowel offline- als online gedaan kan worden. Daarnaast geeft zij regelmatig interactieve workshops over uiteenlopende onderwerpen die voor jonge mensen actueel zijn.

Nicky is gecertificeerd Methode Matheij coach, Life Purpose Coach en Goal Success Coach.

Mijn Verhaal

Ik was 21 toen mijn wereld compleet in elkaar stortte. Een burn-out. Alles wat ik na jaren van keihard werken had opgebouwd, viel als een kaartenhuis in elkaar. Ik moest de prestigieuze baan waarvoor ik mijn hele studie geknokt had opgeven, maakte een einde aan mijn 5-jarige relatie en verhuisde van een huis in de stad weer terug naar het huis van mijn ouders. Het voelde als het ultieme falen. 

Nu, jaren later, ben ik gelukkiger dan ooit en had ik die verschrikkelijke burn-out voor geen goud willen missen. Het was de wake-up call die ik nodig had om alles anders aan te pakken. 

De burn-out had voor een harde reset gezorgd, die me dwong tot zelf-reflectie, het bewust worden van mijn eigen gedachten en gevoelens en het effect ervan op mijn leven. Ik leerde verwachtingen die ikzelf en anderen van mij hadden los te laten en begon het alleen zijn en ervaren van innerlijke rust steeds meer te waarderen. Het opgejaagde gevoel van constant achter te lopen, belangrijke kansen te missen en de FOMO wanneer ik zag wat mijn vrienden allemaal deden en bereikten in hun leven leerde ik onschadelijk te maken, waardoor het geen invloed meer had op hoe ik me voelde.

Ik leerde om me niet meer met anderen te vergelijken maar om mijn eigen pad te vinden en mijn hart te volgen. Zo vond ik wat mijn passies zijn en sleurde mezelf uit mijn comfort zone om nieuwe dingen te leren. Ik overwon mijn angst om alleen op reis te gaan door in mijn eentje te verhuizen naar het buitenland en een leven op te bouwen in een onbekende stad. (man wat was dát eng, maar zo fantastisch)

Na 4 jaar mijn hart achterna gereisd te hebben naar de mooiste locaties, honderden fantastische mensen te hebben ontmoet en gewerkt te hebben met het topmanagement van internationale miljoenenbedrijven in Madrid, help ik nu jonge mensen om hun eigen vliegende start te maken in het leven. 

Met veel liefde gebruik ik mijn eigen ervaringen en kennis om gedreven jongeren en twintigers te helpen duidelijkheid te krijgen in hun situatie, belangrijke keuzes te maken en effectieve oplossingen te vinden op problemen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen. 

Ik vind het fantastisch om voor iemand met een nog onduidelijk toekomstbeeld samen de puzzelstukjes bij elkaar te zoeken, nieuwe verbindingen te vinden en tot verhelderende inzichten te komen. Ik graaf door naar waar iemands hart en passie liggen en hoe zij dit kunnen inzetten om hier hun droomleven uit op te bouwen. 

Anders dan de meeste coaches ben ik zelf ook millennial. Ik spreek dezelfde taal en ken de problemen en valkuilen waar jongeren en jongvolwassenen tegenaan lopen in onze huidige maatschappij. Ik heb hetzelfde pad gelopen en zelf ondervonden wat wél en wat vooral ook niet werkt, waardoor ik nu hele praktische en effectieve adviezen kan geven.

Benieuwd hoe ik dit doe? 

Boek hier een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek om erachter te komen wat ik voor jou kan betekenen.